This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Blog

DomovSedačkyTipy na údržbu sedačky
Prečítajte si tipy na údržbu vašej obľúbenej sedačky

Tipy na údržbu sedačky

Tipy ako správne ošetrovať sedačku, či naopak, kedy viete, že je čas na kúpu novej? Ak dbáte na starostlivosť, odvďačia sa vám dlhou životnosťou. Vyberajte správne a dajte prednosť kvalitným sedačkám a kreslám, ktoré majú záruky od výrobcu.

Častokrát sa stáva, že sedačku berieme ako menej významný prvok obývacieho priestoru, ale opak je pravdou. Či už chcete navodiť celkový dojem dokonalého interiéru, alebo si oddýchnuť po ťažkom dni, správna sedačka by vám mala byť oporou. Poskytneme vám pár tipov, ktoré vám pomôžu s jej správnym zaobchádzaním v domácnosti.

Tipy pre látkové sedačky:

1.Po prvé, osedačku sa poriadne starajte. Pravidelným udržiavaním jej predĺžite životnosť.
2.Neumiestňujte ju do blízkosti krbu či iného vyhrievacieho zariadenia.
3.Chráňte jej povrch pred ostrými predmetmi či pazúrikmi domácich miláčikov.
4.Pokúste sa sedačku chrániť aj pred potom, ktorý môže spôsobiť žmolkovanie.
5.Predíďte dlhodobému vystaveniu sedačky slnečnému žiareniu.

TIP – TEPOVANIE SEDAČKY

Zaobstarajte si domáci tepovač a vyčistite si sedačku jednoducho doma. Ideálne je postupovať podľa návodu. Zväčša je potrebné sedačku navlhčiť vlhkou handričkou s roztokom na čistenie, a potom stiahnuť tepovačom. Je ale vhodné držať sa skutočne návodu, aký udáva výrobca príslušných prostriedkov.

Hľadáte kvalitnú sedačku slovenskej výroby? Sedačka Amsterdam.

), ponúka pohodlné sedenie, má penovú výplň, je vhodná na príležitostné spanie a iRobot friendly. Jej pevná a vysoká chrbtová opierka je presne to, čo oceníte pri dlhom sedení.

Tipy pre kožené sedačky:
1.Pretrite ju pravidelne vlhkou handričkou.
2.Nepoužívajte mydlo, ktoré môže kožu poškodiť. Pri škvrnách, dajte prednosť jemnému roztoku mydlovej vody alebo inému jemnému prípravku.
3.Pri umiestňovaní sedačky, dbajte aby bola vzdialenosť od steny aspoň 25cm. Kožená sedačka potrebuje dýchať.
4.Chráňte sedačku pred priamym žiarením slnečných lúčov.
5.Impregnujte ju prípravkami na to určenými. Nikdy nepotierajte olejom!

TIP – BIELA KOŽENÁ SEDAČKA

Biela kožená sedačka nemá veľmi rada farebné materiály. Ak takú vlastníte, musíte si dávať pozor. Môže sa totiž stať, že pri usadení sa na bielu koženú sedačku napríklad v modrých rifliach, sa farba prenesie na sedačku. Nezabúdajte bielu kožu chrániť jemným plétom alebo iným prekrytím sedacej plochy.

Poznáte to. Aj keď sa o sedačku staráte naozaj ukážkovo, nastane TEN čas. Čas na kúpu novej sedačky. Kedy ale viete, že je naozaj nutné kúpiť novú sedačku, a kedy naopak stačí sedačku vytepovať? Pozreli sme sa bližšie na to, aké signály vám vaša sedačka dáva, keď už „chce ísť do dôchodku“.

Kvalitná kožená sedacia súprava slovenskej výroby – Como.

Vhodná aj pre najnáročnejšieho zákazníka. Ideálna nielen pre návštevu priateľov a tiež užívanie si rodinných chvíľ. Krásny dizajn a nadčasové pohodlie.

Dbajte o vašu sedačku a všímajte si signály, ktoré vám sama dáva.
Možno je čas ju prečistiť, vytepovať, prečalúniť alebo rovno vymeniť. Aké signály vám môže dať vaša sedačka?

 

1.ZVUKY

Počujete pri sadaní, vstávaní či pri manipulácii s ňou zvláštne zvuky? Vŕzganie, možno aj praskanie? Tieto zvuky môži indikovať zmeny v konštrukcii, ako napríkla poškodenie rámu, kovových komponentov alebo iné. Takéto opravy zväčša nevídu lacno a tak by ste mali zvážiť kúpu novej sedačky.

2.FARBA

Musíte nájsť poťah, ktorý toho vydrží naozaj mnoho. Či už nespočetné množstvo škvŕn, ktoré ste poctivo čistili, šantiace sa deti, či presedené večery s priateľmi. Niekoľkoročná sedačka má už viditeľne vyblednuté farby. Vtedy môžete vyskúšať tento šikovný trik. Roztok octu s vodou jej vie vdýchnuť späť farebný šmrnc. Pokiaľ ste tento trik skúšali veľakrát, tak je pravdepodobne správny čas na jej výmenu. Žiaden trik predsa nebude zaberať večne.

3.POŤAH

Pokiaľ má toho vaša sedačka veľa za sebou, jej povrch nemusí byť najpríjemnejší na dotyk. Pokiaľ je veľmi drsný, škriabe alebo si všimnete iné poškodenia spozornite. Je vhodné popremýšľať nad jej prečalúnením, v prípade, že je jej konštrukcia úplne v poriadku. V opačnom prípade investujte peniaze radšej do novej, ktorá vás nesklame.

4.PRIESTOR

Sťahujete sa do menšieho/väčšieho priestoru? Toto je jeden z bodov, ktorý sa vyskytne asi u nás všetkých. Vaša stará sedačka vás možno sprevádza už od nepamäti no pri sťahovaní zväčša nastane čas, na jej výmenu. Dajte priestor novej sedačke, ktorá vám bude robiť plnohodnotnú oporu a spríjemní váš nový domov.

Veríme, že naše tipy vám pomôžu pri vašom rozhodovaní.