This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Blog

DomovSedačkyAko vybrať sedačku? Poradíme vám s výberom.
Ako vybrať sedačku tak, aby dokonale vyhovovala vašim požiadavkám?

Ako vybrať sedačku? Poradíme vám s výberom.

Určite nám dáte za pravdu, že kúpa novej sedačky je neľahká záležitosť. Je treba zohľadniť množstvo faktorov, aby vaša nová sedačka spĺňala všetky pre vás zásadné kritériá. Poskytneme vám pár tipov, vďaka ktorým zistíte ako vybrať ideálnu a pohodlnú sedačku.

Pri výbere novej sedačky musíte zohľadniť nasledujúce:

1.Materiál poťahu a jeho vlastnosti
2.Tvar sedačky
3.Doplnkové funkcie

SEDAČKA NA MIERU ALEBO UNIVERZÁLNA?

Kým sa pustíte do hľadania ideálnej sedačky, premyslite si aj niekoľko ďalších, nemenej dôležitých vecí. Pretože to, akú sedačku budete kupovať a hľadať závisí aj od toho:

  • kto ju bude užívať najčastejšie,
  • aké časté bude jej aktívne využívanie,
  • miestnosť, do ktorej sedačku hľadáte, od toho bude závisieť tvar,
  • či finančné možnosti, aby ste si vedeli už na začiatku určiť to, koľko ste schopní a ochotní do vašej novej sedačky investovať. Častokrát práve tento faktor zaváži pri rozhodovaní.

Pokiaľ máte doma deti, zohľadnite to pri výbere materiálu. Deti sa často zabávajú práve na sedačke, napríklad pri sledovaní rozprávok. Takisto je väčšia pravdepodobnosť toho, že budete musieť bojovať s nečistotami či škvrnami od jedla.

Materiál poťahu a jeho vlastnosti. Aké sú vaše možnosti?

•Koža
•Koženka
•Ekokoža
•Látka
•Snímateľný látkový poťah

Každá z týchto možností má svoje plusy aj mínusy. Výber konkrétneho materiálu závisí od vašich preferencií a vkusu. No pokiaľ ide o praktickosť novej sedačky, uvedieme pár bodov, ktoré vám pomôžu vybrať materiál pre vás ako stvorený.

Kožené sedačky

Vyzerajú luxusne a ak máte malé deti, čistenie koženej sedačky bude menej náročné. Ak premýšľate nad ekokožou, dobre si to premyslite. Aj keď sa výrobcovia snažia vyrábať čo najlepšiu syntetickú verziu kože, stále to kvalitou nemá na kožu ako takú.

Koža patrí k prírodným materiálom, s tvrdším povrchom odolným voči opotrebovaniu a zrazeniu. Pokiaľ sa budete o koženú sedačku správne starať, vydrží aj 20-30 rokov v skvelom stave. V opačnom prípade popraská a stratí svoju príťažlivosť, čo môže byť na škodu hlavne pre alergikov, ktorý sa na jej príťažlivosť spoliehajú. Sedačku z kože nieje nutné vysávať ani inak utierať, pokiaľ je v dobrom stave.

Kvalitný dizajn a slovenská kvalita, tým sa vyznačujú sedačky Cipex. Kožená sedacia súprava ROMA . má presne tie kvality, ktoré od sedačky očakávate. Pevná chrbtová opierka a možnosť rozloženia, poslúži aj na prespanie

 

Látkové sedačky

Sú praktickejšie a zároveň ide o najrozšírenejší čalúnicky materiál. Látka má neobmedzenú paletu vzorov a dizajnov preto je jednoduché nájsť si takú, ktorá vám dokonale padne do interiéru. Nevýhoda látkového povrchu spočíva práve v náchylnosti ku škvrnám a následné čistenie.

Pri kúpe látkovej sedačky by ste mohli zvážiť povrchovú úpravu napríkald teflonom, ktorý pomôže zvýšiť odolnosť vašej novej látkovej sedačky voči vode, mastnote, prachu či dokonca proti oderu.

Takisto v prípade, že sa rozhodnete zmeniť dizajn svojho interiéru, môžete zvážiť jej prečalúnenie, a dať jej nový život. Preto je vhodné investovať do kvalitnej sedačky, ktorá to s vami v domácnosti vydrží naozaj dlho.

Látková sedačka na mieru, ako napríklad náš model ZUZANA. Už sa nemusíte obávať, kam sa pomestí vaša návšteva. Sedačka Zuzana vám zaručí nielen pohodlné posedenie pre všetkých, ale aj prípadné prespanie.

Tvar sedačky

Ďalšou dôležitou položkou na zozname vecí, ktorú je vhodné premyslieť ešte predtým, než pôjdete na nákup, je tvar sedačky. Do menších bytov je vhodný klasický tvar sedačky – dvojsed, trojsed.
Pre stredne veľký priestor je vhodná sedačka dvojsed alebo trojsed, na ktorý sa kolmo umiestňuje napríklad otoman s čiastočným operadlom či bez, prípadne ďalší dvojsed alebo trojsed.
Veľký priestor si žiada tomu odpovedajúcu sedačku. Do väčších zariadených priestorov sa hodí sedacia súprava, kombinácia kresiel, dvojsedov a trojsedov.

Doplnkové funkcie

Pri kúpe novej sedačky zvážte aj to, aké doplnkové funkcie požadujete. Každá sedačka ma svoju konštrukciu s ponukou rôznych doplnkových funkcií, ako sú napríklad:
•Rozkladanie sedačky pri príležitosti nejakej oslavy, alebo pre prípad, že u vás necháte niekoho prespať. Pohodlie je predsa dôležité.
•Polohovanie sedákov pre čo najvyšší komfort a najlepší oddych. Na výber máte napríklad operadlá na chrbát, opierky hlavy, rúk a nôh alebo rôzne iné riešenia.
•Úložný priestor sa nachádza pod sedákmi alebo prípadne v zásuvkách či na boku sedačky.

Hľadáte sedačku na mieru  a chcete si prispôsobiť všetko podľa vašich predstáv, od nožiek, cez poťah a rozmer? Alebo máte záujem o ekonomický model sedačky? U nás si môžete prispôsobiť kvalitnú sedačku slovenskej výroby na mieru. Povedzte nám vašu predstavu, a my sa postaráme o zvyšok.

TIP

Pri výbere novej sedačky nezabúdajte na nohy. U väčšiny výrobcov budete mať možnosť zvoliť si tvar či poťah nôh vašej sedačky. Ideálny rozmer je cca 10cm. Ideálne je vyskladať si svoju. Máte už predstavu akú sedačku hľadáte?