This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Blog

DomovSedačkyKedy a ako vytepovať sedačku?
Kedy a ako vytepovať sedačku? Dozviete sa v našom blogu.

Kedy a ako vytepovať sedačku?

Je čalúnenie spôsob, ako zachránite svoje kreslo?

Sedačky, kreslá či koberce sú často zanesené nečistotami, ktoré nielenže vyzerajú esteticky nepríťažlivo, ale môžu aj škodiť nášmu zdraviu, a to v tých horších prípadoch.
Či už ide o postupné usadeniny prachu a nečistôt z okolia alebo o omrvinky, škvrny od kávy a sladkých limonád alebo je to vplyvom detských hier či našich domácich miláčikov, sedačku chceme mať všetci čistú a v čo najlepšom stave.

Starostlivosť o sedačku začína už vtedy, keď ju dostaneme od predávajúceho. V úvode si treba dobre premyslieť to, kam sedačku umiestnite. Škodí jej napríklad priame slnečné svetlo či suchý vzduch. TEPOVANIE sa častokrát považuje za vec minulosti. V čase, kedy naše staré mamy mali bývanie plné kobercov, bolo tepovanie možnosťou číslo jedna. Dnes sa už snažíme hľadať iné riešenia. Koberce, tie menšie, perieme v práčke, no žiaľ, sedačka sa do práčky nezmestí.

Tak čo robiť v prípade, že chcete sedačku vyčistiť celú a nechcete sa sústrediť iba na jeden fľak? Čo ak chcete sedačke vdýchnuť nový život rýchlo a efektívne?

Ponúkame vám tri možnosti:

Prvou možnosťou je sústrediť sa iba na viditeľné škvrny a nečistoty a očistiť si sedačku pomocou overených trikov, jedlej sódy či iných prípravkov. Pri čistení si však dajte pozor na hrubé kefy, ktoré môžu povrch sedačky či kresla výrazne poškodiť.

Druhou možnosťou je osloviť firmu, ktorá vám príde sedačku vytepovať domov a vy si nemusíte robiť starosti o nič viac, iba o to, aby ste si našli vhodný termín. Berte však na vedomie, že väčšina spoločností pracuje počas týždňa. Čiže rátajte s tým, že si kvôli tepovaniu budete musieť vziať v práci voľno.

Tretia možnosť spočíva v kúpe vlastného tepovača, prípadne si ho požičiate od známehoa vytepujete si sedačku svojpomocne. Vždy treba pozorne čítať návod od výrobcu. Výhodou je aj to, že vytepovať si sedačku a kreslo môžete pokojne aj počas víkendu.

V prípade, že sa rozhodnete si sedačku vytepovať sami alebo oslovíte firmu, berte v úvahu aj to, že najvhodnejším obdobím na tepovanie je také, keď je vo vašom byte relatívne nízka úroveň vlhkosti vzduchu. Správny čas na tepovanie je v lete pri prirodzene teplom počasí alebo naopak v zime počas vykurovacej sezóny.

PREČO TEPOVAŤ?

  1. Hygiena a ochrana zdravia

Počas tepovania sa z hĺbky odstraňujú nielen špina a prach, ale aj roztoče. Tie sú častokrát spúšťačmi rôznych alergií. Aj na prvý pohľad čistá sedačka, môže mať nečistoty a zanesenie zvnútra. Výlučky roztočov sú škodlivé pre každého z nás, zvlášť pre alergikov a ľudí, ktorí majú zníženú imunitu. Pokiaľ máte domácich miláčikov, zbavíte sa tak nielen ich chlpov, ale aj rôznych výlučkov slín, moču či mazových žliaz.

  1. Šetrnosť a ochrana peňaženky

Opotrebenia či poškodenia sedačky sa nemusíte obávať. Sedačka sa tepovaním neznehodnotí. Práve naopak. Množstvo čistiacich prostriedkov určených na tepovanie je ekologických, nezávadných a šetrných k vášmu domovu aj k životnému prostrediu.
Pokiaľ chcete ušetriť čas aj peniaze, zapožičajte si profesionálny tepovač. Na jedno požičanie si tak môžete vytepovať sedačku, kreslá a aj matrace. A to všetko rýchlo a efektívne.

KRESLO nie je osobitnou kapitolou. Keď sa rozhodnete vytepovať sedačku a máte doma aj kreslo, ktoré by privítalo čerstvý nádych, neváhajte a vytepujte si ho. Ak však z neho necítite estetickú pohodu, ale naopak, ošúchanú látku, skúste siahnuť po možnosti nového čalúnenia.

Ak však z neho necítite estetickú pohodu, ale naopak, ošúchanú látku, skúste siahnuť po možnosti nového čalúnenia.

Či už sa rozhodnete vyhľadať si rôzne DIY postupy, ako obnoviť kreslo svojpomocne alebo sa obrátite na profesionálov, je to čisto na vás. V prípade nutnosti, zvážte nové čalúnenie, a to z dôvodu opotrebovania, veľkého znehodnotenia alebo preto, že vám to kreslo, tak ako je teraz, už proste nevyhovuje štýlu vašej izby.