This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Blog

DomovSedačkyV hlavnej úlohe BIELA sedačka. Ako sa o ňu starať?

V hlavnej úlohe BIELA sedačka. Ako sa o ňu starať?

Viete, ako sa správne starať o bielu sedačku?


Takáto sedačka je krásna, praktická a jednoznačne je to kúsok, ktorý doladíte skutočne so všetkým. Zväčša je nenápadná a jemná. Avšak pri doladení s tými správnymi kúskami a pri dobrej strategickej polohe v miestnosti, dokáže zaujať tak akurát.
 

Ako však zariadiť to, aby „biela ostala bielou“? Denno-denne ju budú ohrozovať rôzne škvrny, prach či iné nečistoty, ktoré, povedzme si na rovinu, budú oveľa viac viditeľnejšie ako na iných sedačkách. Pozrime sa spolu na pár tipov. 

1. Poťah, ktorý ochráni 

Snímateľný poťah je najjednoduchším spôsobom, ako bielu sedačku ochrániť. Typy poťahov sú dnes už rôzne. Poťahy, ktoré sa dajú rozdeliť na viac častí a zakrývajú celú sedačku, môžete vyprať aj doma.  

Tie rozmernejšie vám vyčistia v čistiarni. Ideálne je, aby ste si zaobstarali aspoň dva, pre prípad, že jeden bude práve v čistiarni.  

Náhoda je nevyspytateľná, a tak sa môže stať, že práve v čase, keď bude poťah v čistiarni sa váš maznáčik alebo vaše deti rozhodnú, že hrať sa na gauči s jedlom je skvelý nápad. Druhý poťah je tak zárukou, že sa nemusíte obávať a navyše, ak sa rozhodnete sezónne pozmeniť dizajn interiéru, poťah v inej farbe vám len pomôže. 

 

2. Ochranný sprej 

Impregnačné spreje, ktoré ochránia pred útokom špiny, nečistôt a tekutinami, sú skvelým pomocníkom. Väčšina z nás sa s týmto typom pomocníka stretla pri obuvi, avšak nenechajte sa odradiť, vďaka tomuto spreju svojej sedačke výrazne predĺžite životnosť. 

Každý výrobca, ktorý má vo svojom portfóliu takéto spreje, má viacero prevedení v rôznej kvalite. Pokiaľ ide o bielu sedačku, vždy vyberajte tú najvyššiu.  

Výhodou impregnačného spreja na sedačku je nielen to, že zabraňuje vsiaknutiu tekutiny do sedačky a jej látky, ale dokáže si poradiť aj s inými nečistotami. A to tak, že pri akejkoľvek špine vám postačí handrička a čistá voda na prečistenie.  

 

3. Vysávanie namiesto drhnutia 

Ak sa nejaká tá škvrna na vašej sedačke ocitne, nestrácajte trpezlivosť. Najprv ju vysajte, vezmite si papierovú utierku a nasajte všetku tekutinu, v prípade, že ide o mokrú škvrnu. Následne s bavlnenou handričkou, mydlovou vodou a krúživými pohybmi škvrnu očistite. 

V žiadnom prípade sa nesnažte škvrnu nasilu šúchať a drhnúť. Mohlo by sa stať, že tak škvrnu rozšírite ešte viac. Pri čistení postupujte pomaly, jemným tlakom a pohybujte sa smerom od kraja škvrny až do jej stredu. 

 

Ak sa rozhodnete kúpiť sedačku v bielej farbe, skutočne dbajte o starostlivosť a snažte sa nevystavovať ju prílišnému slnečnému žiareniu. Mohlo by sa stať, že sa poškodí odtieň tej časti, ktorá bude najviac osvetľovaná priamym slnkom.  

Veríme, že vďaka našim tipom už viete, ako sa starať o bielu sedačku. A pokiaľ nad kúpou novej sedačky ešte len premýšľate, skúste si prečítať pár rád priamo od nás. Ak by ste potrebovali pomôcť či poradiť, neváhajte sa na nás obrátiť.