This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Blog

DomovSedačkyAko opticky zväčšiť obývačku? Ponúkame vám pár tipov.
Ako zariadiť obývačku, aby pôsobila opticky väčšie?

Ako opticky zväčšiť obývačku? Ponúkame vám pár tipov.

Obývačka často vnímame ako hlavnú miestnosť bytu, ktorá prijíma návštevy a poskytuje nám únik pred svetom v prípade, že si chceme oddýchnuť s dobrou knihou, či užiť príjemný večer pri filme. Hlavným prvkom obývačky je sedačka a jej vhodný výber zabezpečí pohodlie na naozaj dlhú dobu.  

Ako opticky zväčšiť obývačku? To je otázka, ktorú si určite kladú mnohí z vás. A ak si myslíte, že sa to týka iba tých bytov, ktoré sú rozmermi menšie, mýlite sa. Opticky väčší priestor pôsobí aj na naše vnímanie a celkový pocit pohodlia. Ako teda na to? Poradíme vám.

Výber vhodnej pohovky 

Najdôležitejším odrazovým prvkom v zariaďovaní celého interiéru, je vhodný výber sedačky. Podľa toho, aký druh či typ sedačky a jej komponentov si zvolíte, závisí aj dizajn zvyšku interiéru vašej obývacej izby.  

Vždy dbajte na to, aby ste veľkosťou sedačky nezamedzili voľnosť pohybu po izbe, či prípadne, aby ste sa neobmedzili v ďalšom zariaďovaní tak, že nenecháte priestor na nič iné.  

 

Svetlo je kamarát 

Ďalším, nie menej známym, prvkom optického zväčšenia izby je svetlosť farieb, ktoré používate. Tu sa ale nenechajte nachytať. V prípade, že zvolíte všetko napríklad biele, môže sa stať, že vaša izba bude pôsobiť ako nemocničný priestor. Zvoľte si základné farebné odtiene a kombinujte tak, aby výsledok pôsobil zladene. O výbere vhodných odtieňov a kombinácií sa dočítate TU. 

Pozor na veľké plochy 

Ak chcete, aby vaša obývačka pôsobila rozmerovo väčšia, ako skutočne je, dbajte na to, aby ste tie najväčšie plochy ako steny, podlahu a iné veľké kusy interiéru nezladili do príliš tmavých farieb a robustných vzorov. 

Robustnosť v tomto prípade nemusí byť váš kamarát a príliš veľké kusy nábytku môžu pôsobiť príliš rušivo. Avšak to, ako sa rozhodnete zladiť izbu, je na vás a výsledok aj s robustnejším kúskom nemusí pôsobiť zle, ak ho správne zakomponujete. Všetko závisí od toho, ako doladíte celok.  

Ľahkosť bez dvierok 

Závesné skrinky vám môžu pomôcť s plnohodnotným využitím priestoru, ktorý ponúkajú voľné steny. Skrinky bez dvierok, alebo presklené skrinky, patria medzi populárne alternatívy pri interiérovom zariaďovaní izieb. Umožní to tak dizajnu izby pôsobiť viac otvorene.  

Pri zariaďovaní domácnosti sa neváhajte obrátiť na domácich výrobcov nábytku. Komunikácia s domácimi výrobcami a predajcami je oveľa jednoduchšia a uľahčí vám celý proces. Navyše s nimi môžete konzultovať akékoľvek špeciálne požiadavky. Vo väčšine prípadom vám ochotne vyhovejú a prispôsobia nábytok vám na mieru.

 

Pokiaľ potrebujete viac priestoru na sedenie a premýšľate nad tým, či kúpiť menšiu alebo väčšiu sedačku, zvážte kúpu kresla. Môže byť skvelým doplnkom v interiérovom dizajne a zároveň vám poskytne pohodlie, po ktorom túžite v čase, keď si svoj priestor užívate sami v pohodlí. 

Tak čo? Chystáte sa teraz opticky zväčšiť vašu obývačku?