This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Blog

DomovSedačkyExistuje dokonalé kreslo, ktoré by bolo na mieru vášmu vkusu?
Hľadáte kreslo na mieru, ktoré bude pasovať do prostredia vašej obývačky a aj k vášmu životnému štýlu? Prečítajte si tipy od nás.

Existuje dokonalé kreslo, ktoré by bolo na mieru vášmu vkusu?

Túžite po dokonalom kresle, ktoré bude pasovať nielen do prostredia vašej obývačky, ale aj k vášmu životnému štýlu? Hľadáte kreslo, ktoré poslúži ako sedenie navyše pre návštevu či ako útočisko pre vaše vlastné pohodlie? Jednoducho, kreslo na mieru?

Výber vhodného kresla má svoje zákutia a existuje množstvo verzií, ktoré môžete zvážiť. Ale ako vybrať to pravé? Jednoducho. Povedzte si, čo je vašim hlavným dôvodom jeho kúpy.

Ako vo všetkom, tak aj tu záleží skutočne na tom, na aký účel má vaše nové kreslo slúžiť. Predtým, než začnete hľadať všetky možné verzie, pozrime sa na základné druhy.

Aké sú typy kresiel?

  1. Ušiak

Je to jeden z najpopulárnejších druhov,  ktoré sú na trhu. Odkiaľ pochádza ten názov? Je odvodený od častí v opierke, ktoré akoby vytŕčali. A tak vytvárajú takzvané ušká. Zväčša sú pohodlné na sedenie a v ponuke je množstvo prevedení. Často sa vyznačujú pohodlnosťou, vysokou opierkou a sú priam stvorené na komfortné sedenie či leňošenie so šálkou teplého nápoja v ruke.

 

  1. Retro klasika

Retro je súčasť interiérového dizajnu už dlhú dobu, a tak skoro sa na odchod nechystá. Každoročne je súčasťou trendov, či už ide o nábytok, doplnky alebo módu. Ani v otázke kresiel, tomu nie je inak. Retro kreslá majú množstvo podôb a dizajnových prevedení. Majú naozaj štýlové prevedenie a máte s nimi isté to, že ako dizajnový kúsok, sa nemusí meniť každé 2 či 3 roky.

Jednou nevýhodou týchto kresiel avšak je, že nemusia byť úplne pohodlné. Zvlášť drevené rúčky. Pokiaľ vám však nejde o dlhodobé leňošenie na kresle a chcete si na ňom posedieť počas pitia kávy, nemusí to byť pre vás vôbec prekážkou.

 

  1. Ratanové kreslá, BOHO

K charakteristickým prvkom štýlu BOHO patria ratan, rôzne slamené prvky či dokonca korok. Z časti môžeme kúsky z týchto materiálov priradiť aj k udržateľnému štýlu, ktorý je cieľom mnohých z nás.

Tieto kreslá v štýle BOHO môžeme označiť ako krásne, vzdušné a pri použití mäkkého vankúša, deky či inej pohodlnej výplne, dokonca aj komfortné. Môžeme sa stretnúť aj s použitím rôznych kožušiniek, nápadom sa medze nekladú.

 

  1. Moderné kúsky

Doba sa posúva neustále vpred a vy chcete kráčať v tempe? Moderné kreslá prinášajú nielen nezvyčajné tvary, materiály a farby, ale aj rôzne vychytávky, ktoré vám môžu pomôcť využiť čas pre leňošenie skutočne naplno.

Kreslo v nezvyčajnej farbe môžete využiť ako dominantný prvok priestoru a dodať tak miestnosti svieži nádych a šmrnc.

 

Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, mali by ste zvážiť niekoľko základných otázok,
ktoré vás navedú snáď tým správnym smerom. Smerom, ktorý vedie k vysnívanému kreslu.
Aj keď si možno myslíte, že vlastne neviete, čo chcete.

 

V AKEJ POLOHE SEDÁVATE NAJRADŠEJ?

Predstavte si víkendovú pohodu, idylku, kedy nemusíte robiť absolútne nič. Sedíte v kresle, čítate noviny či knihu. Chcete si vyložiť nohy? Pohodlne sa oprieť? Mať možnosť prejsť zo sedu rovno do ľahu? Operadlá vám budú prekážať alebo naopak, budete ich práve potrebovať?

Dobrým spôsobom, ako si môžete zodpovedať všetky tieto otázky, je napríklad showroom alebo akýkoľvek iný prieskum ponúkaných kresiel, pri ktorom zistíte, čo hľadáte.

 

DO KTOREJ MIESTOSTI VAŠE KRESLO UMIESTNITE?

Keď si ujasníte to, čo konkrétne od svojho nového kresla čakáte, na rade je jeho umiestnenie. V ktorej miestnosti bude stáť? Koľko je tam priestoru? Môžete si postupne robiť zoznam toho, ktorá požiadavka je pre vás skutočne nevyhnutná a taktiež to, s čím sa viete rozlúčiť. Ak túžite po doplnku na vyloženie nôh, no nemáte dostatok priestoru, zo zoznamu to vyškrtnite. Kreslo by malo vyhovovať nielen vašim osobným požiadavkám, ale malo by byť aj kompatibilné s priestorom, v ktorom sa bude nachádzať.

 

Ak už si svoje vysnívané a dokonalé kreslo vyberiete, nezabúdajte na to,
že správna
starostlivosť vám zaručí jeho dlhú životnosť.
Ak chcete ochrániť čalúnenie pred rôznymi vplyvmi, môžete nájsť množstvo poťahov,
diek či iných doplnkov, ktoré vám pomôžu povrch kresla ochrániť.

 

Aká je teda konečná odpoveď na našu otázku?

Dokonalé kreslo na mieru existuje. Avšak, pre každého z nás znamená dokonalosť niečo úplne iné. Kým pre jedného je to 100% pohodlie a komfort, pre iného je to moderný, dizajnový a možno úplne nepraktický kus.
A stále dokonalý.
Záleží iba na vás, akému kúsku dáte prednosť.